Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz wpisać jakąś frazę do wyszukania
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
To pierwszy materiał z tej kolekcji
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz wpisać jakąś frazę do wyszukania
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Zwierzęta

Maja

EKSPRESOWY MURZYNEK NA MASLANCE (BEZ JAJEK)

Na wysokie ciasto w keksówce (robiłam z połowy porcji)

3 szklanki mąki

2 szklanki maślanki/kefiru

1 szklanka cukru

0,5 szklanki oleju

2 duże łyżki dowolnego dżemu

2 czubate łyżki ciemnego kakao

opakowanie cukru wanilinowego/przyprawy do piernika (u mnie cukier)

2 płaskie łyżeczki sody



Wymieszać wszystko w misce. Najlepiej, jeśli wszystkie składniki będą miała temperaturę pokojową. I w tym pośpiechu nie zapomnijmy przesiać mąki.

Pieczemy ok. 40 minut (do suchego patyczka) w 170-180 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation